کتاب های مفید و سودمند را در مراسم صبحگاهی به دانش آموزان معرفی نمایید.
- هنگام تدریس ، مطالب جالبی از کتاب ، مجله و ... را که ارتباط بسیار نزدیکی با درس دانش آموزان دارد ، برگزینید و همراه با درس به آن ها بگویید و بعد از این که شاگردان احساس رضایت و کنجکاوی نمودند ، آن ها را به مطالعه ی بیشتر درباره ی آن موضوع تشویق کند.
- از روش های تدریسی که می تواند دانش آموزان را به کتاب و کتابخوانی علاقه مند کند(روش مباحثه ای ، روش پژوهش گروهی ، روش مطالعه ی مستقل و..) به طور کلی می توان گفت روش تدریسی که دانش آموزان را به کتابخانه و کاوش در دنیا ی اطرافش هدایت کند و آن ها را به کتابخوانی و تحقیق بکشاند از بهترین و مناسب ترین روش های تدریس به شمار می رود.
- خانواده می تواند الگو خوبی برای بچه ها در رابطه با مطالعه باشند. والدین آنها را به کتاب فروشی ها و نمایشگاه کتاب ببرندو برایشان کتاب بخرند و یا فرزند خودرابه عضویت یک کتابخانه عمومی در آورند تا بتواند کتابی را به امانت گرفته و بخواند. البته این راهکار در صورتی مفید می باشد که خود خانواده به مطالعه و کتاب اهمیت دهند .
- در مناسبت های مختلف و حتی به عنوان جایزه ، البته همراه با چیزهایی دیگر که دانش آموزان به آن ها علاقه مند هستند ،کتاب اهدا نماییم.
- دانش آموزان در کلاس داستان های کتاب را باز آفرینی و همینطور قصه ها را به نمایش تبدیل کنند تا روحیه کتاب خوانی در آنها تقویت شود.
- معلمان دلسوز باید کتاب های غیر درسی و مسائل زندگی را آنچنان به هم پیوند زنند که انگیزه خواندن کتاب دانش آموزان را راهی کتابخانه کند.
- برای مطالعه آزاد هفته ای یک ساعت کلاس درس خود را در کتابخانه مدرسه تشکیل دهید.
- قفسه کتاب وتابلویی برای این که کتابهای تازه با موضوعات مختلف را به دانش آموزان معرفی کنید درکلاس نصب نمایید.
- مسابقات کتابخوانی در مدرسه برگزار کنید.
- به دانش آموزان سفارش کنید که خواندنی های مفید را با یکدیگر مبادله کنند.
- ایجاد امکان نمایش و فروش کتاب های جالب در محیط مدرسه با مشارکت مراکز فرهنگی و ناشران شایسته با تخفیف ویژه باعث رونق مطالعه و کتاب خوانی خواهد شد.